Portofoliul de ape minerale
Carpatina

Izvorul Domogled, Băile Herculane

Apa minerală naturală plată Carpatina

Apa minerală naturală plată CARPATINA este o apă alcalină,  oligominerală, ce provine din Izvorul Domogled situat ȋn stațiunea Băile Herculane, la poalele abruptului calcaros al Cernei. Izvorul a fost captat pentru prima oară în anul 1892 de către meşteri din imperiul austro-ungar. Apa provine dintr-un izvor-galerie săpat acum 2000 de ani de legionarii romani care își aveau tabăra la Mehadia. Începând cu secolul 19, apa de la Herculane  devine apreciată de reprezentanții Curții Imperiale de la Viena, în special de Frantz Iozef și printesa Sisi.

Apa izvorului provine din precipitaţiile căzute pe un platou montan, de unde acestea pătrund în subteran unde sunt filtrate lent, prin calcare albe zaharoide, timp de peste 8 ani, înainte de a vedea din nou lumina zilei. Puritatea apei este dată și de proveniența izvorului in Rezervaţia Naturală Domogled, din cadrul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

Puritatea naturală, mineralizația și sodiul scăzute, o fac potrivită în cure de detoxifiere, diete hiposodice și pentru pregătirea hranei bebelușilor.

Izvorul Bicazul Ardelean, Valea Bicazului

Apa minerală naturală light Carpatina

Apa minerală naturală light CARPATINA provine din izvorul Bicazu Ardelean, situat ȋn bazinul hidrografic mijlociu al văii Bicazului, în grupa centrală a Carpaților Orientali. Este o zonă specială din punct de vedere peisagistic, dar și al biodiversității, izvorul aflându-se în proximitatea a două arii naturale protejate, cu statut de „Parc Național”, anume Ceahlăul și Cheile Bicazului-Hășmaș.

Este o apă minerală naturală hidrogencarbonatată, calcică, magneziană, cu carbonatare parțială, perfectă pentru cei care își doresc o variantă intermediară, între apa minerală plată și cea carbogazoasă.

Apa minerală naturală light CARPATINA se distinge prin lejeritate, prospețime și suplețe.

Izvorul Bicazul Ardelean, Valea Bicazului

Apa minerală naturală carbogazificată Carpatina

Apa minerală naturală carbogazificată CARPATINA provine din izvorul Bicazu Ardelean, situat ȋn bazinul hidrografic mijlociu al văii Bicazului, în grupa centrală a Carpaților Orientali. Este o zonă specială din punct de vedere peisagistic, dar și al biodiversității, izvorul aflându-se în proximitatea a două arii naturale protejate, cu statut de „Parc Național”, anume Ceahlăul și Cheile Bicazului-Hășmaș.

Apa minerală naturală carbogazificată CARPATINA este o apă minerală naturală hidrogencarbonatată, calcică, magneziană. Se distinge printr-o carbonatare echilibrată ca intensitate și de lungă durată.